پیش نیازهای طراحی و راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟

پیش نیازهای طراحی و راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟

پیش نیازهای طراحی و راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟

راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی کار سخت و پیچیده ای نیست،اما طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای و اصولی که موفقیت را به دنبال داشته باشد کار آسانی نیست...

ما در این مقاله صفر تا صد نکات و اصول راه اندازی فروشگاه اینترنتی را مطرح و بررسی می کنیم.

احتمالا اولین سوالی که برای شما پیش خواهد آمد این است که برای راه اندازی یک سایت فروشگاهی چه باید کرد؟ از کجا باید شروع کرد؟

هدفتان را از طراحی فروشگاه اینترنتی مشخص کنید،با مشخص شدن هدفتان می توانید تصمیمات درستی بگیرید و در جهت رسیدن به همان هدف قدم بردارید.

 

شما در کدام یک از دسته بندی های زیر قرار دارید؟

فروشگاه فیزیکی دارید و می خواهید کسب و کار اینترنتی تان را نیز راه اندازی نمایید.

ایده هایی نو برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی و ارائه خدماتی جدیدتر، در سر دارید.

تولید کننده محصولات هستید و می خواهید خودتان مستقیما فروش داشته باشید و نقش واسطه ها را حذف نمایید.

صرفا برای افزایش درآمد و بدون هیچ زمینه ای اقدام به ایجاد کسب و کار اینترنتی کرده اید!

 

مشخص شدن این موارد به شما کمک می کنید تا ارزش های کاری خود را بهتر بشناسید و بر اساس معیارها و نیازمندی هایتان یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی نمایید.

 

در این مرحله باید تمام جوانب کار را بررسی کنید.

 رقبای خود را شناسایی کنید، نقاط قوت و ضعف آن ها و بازار فعلی را ارزیابی نمایید. هم رقبای فیزیکی و هم اینترنتی.

کلمات کلیدی که توسط مشتریان در اینترنت برای خرید محصولات شما جستجو می شوند را پیدا کنید. این مورد برای افزایش ترافیک وب سایت بسیار مهم است.

مشتریان و ویژگی های عمومی آن ها را تا حد امکان بشناسید تا در وب سایت خود بر روی آن ها تمرکز نمایید. چه کسانی با چه ویژگی هایی محصولات شما را می خرند؟

 

فروشگاه ساز یا سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی را انتخاب کنید:

بزرگترین اشتباه مشتریان برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی، انتخاب فروشگاه ساز اشتباه است. فروشگاه سازها بنا بر نوع خدمات، محصول، نوع طراحی، زبان برنامه نویسی و ... متفاوت می باشند. اگر تصمیم قطعی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی گرفتید، در این مرحله می بایست یک سیستم مدیریت محتوای فروشگاهی انتخاب کنید. سیستم مدیریت محتوا فروشگاهی یا همان فروشگاه ساز امکانات لازم برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

حال باید بدانید:

بهترین فروشگاه ساز اینترنتی کدام است؟

چگونه بهترین فروشگاه ساز اینترنتی را انتخاب کنید؟

برای انتخاب بهترین فروشگاه ساز اینترنتی به چه فاکتورهایی باید توجه کرد؟

 

در این مرحله باید به یک شرکت طراحی سایت حرفه ای مراجعه کنید. خواسته‌های خود را به شفاف‌ترین شکل ممکن به شرکت طراحی سایت انتقال دهید. در بسیاری از موارد مشتری یا نمی‌داند چه می‌خواهد یا اینکه به درستی خواسته خود را منتقل نمی‌کند و این موجب نارضایتی از نتیجه کار می شود.امکانات موردنظر، طرح و رنگبندی وب سایت خود را مشخص نمایید.

 

بعد از بررسی در مورد تمام فروشگاه سازها و انتخاب آن، حالا میبایست بر اساس فاکتورها و پلن بندی های شرکت مورد نظر، امکانات مورد نیاز خود را مشخص نمایید. بر اساس هدف و بودجه ای که تعیین کرده اید امکانات فروشگاه اینترنتی خود را انتخاب نمایید.

 

امکاناتی مانند:

- نوع محصولات

- شیوه حمل محصولات

- شیوه های پرداخت

- همزمان سازی انبارها

- ارتباط با حسابداری

و ....

 

همچنین با بررسی وب سایت های مشابه و مدرن، می توانید بخش های مختلف سایت، دسته بندی محصولات، چارت و طرح وب سایت و رنگ بندی موردنظر را بر روی کاغذ یا از طریق فتوشاپ برای طراح فروشگاه اینترنتی خود مشخص نمایید تا وب سایت شما طبق آنچه که می خواهید راه اندازی شود

.

ثبت هاست و دامنه:

برای طراحی سایت یا فروشگاه اینترنتی ثبت هاست و دامنه ضروری است. پرسینا برای مشتریانی که طراحی فروشگاه اینترنتی آنها را انجام می دهد هاست و دامنه را به عنوان هدیه ثبت می کند.

 

هاست چیست؟

سرویسی است که میزبانی سایت ها و صفحات وب را بر عهده دارد و شامل فضایی در یک کامپیوتر مرکزی است که همیشه به اینترنت متصل می باشد "سرور" و خدمات مرتبط با آن می شود. در زبان فارسی اصطلاحات "هاست"، "هاستینگ"، "میزبانی وب"، "Host" و "Hosting" نیز بجای "Web Hosting" بکار برده می شوند

.

دامنه چیست؟

دامین یا دامنه (Domain) در واقع نامی است که وب سایت از طریق آن قابل دستیابی خواهد بود. به طور کلی دامنه از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت شما بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب می نمایید. انتخاب نام پرمعنا برای سایت یکی از مهمترین مراحل داشتن وب سایت می باشد.

 

چگونه یک نام مناسب برای دامنه انتخاب کنیم؟

نام دامنه‌ی شما می بايست متناسب با موضوع وب سايتتان باشد تا بينندگان بدانند كه موضوع وب سايتی كه وارد آن می شوند چيست. به طور مثال صاحبان مشاغل از نام شركتشان بعنوان نام دامنه‌شان استفاده می كنند. اين كار نام دامنه‌ی آن ها را آسان و به ياد ماندنی می كند. گاهی اوقات نام محصول يا علامت تجاری شما مهم تر از نام شركت شما می باشد؛ در اينصورت از نام آنها بعنوان نام دامنه‌تان استفاده كنيد. همچنين شما می توانيد كليه‌ی این اسامی (نام شرکت، نام محصول و نام های مرتبط و ....) را ثبت كنيد و آن‌ها را به عنوان دامنه جانشین Domain Aliasing به وب سایت خود متصل نماييد.

 

دریافت نماد اعتماد یا enamad:

تمامی فروشگاه های اینترنتی که دارای درگاه پرداخت آنلاین می باشند، موظف به دریافت نماد الکترونیک هستند. نماد اعتماد این پیام را به مشتریانتان می دهد که فروشگاه اینترنتی شما از طرف نهاد های دولتی اعتبار سنجی شده است و موجب افزایش اعتماد آن ها به فروشگاه اینترنتی شما می باشد.دریافت نماد اعتماد اصلا کار سختی نیست، این مرحله را می بایست بعد از ثبت دامنه و راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود، از طریق وب سایت اینماد انجام دهید.

 

 

دریافت گواهی نامه SSL

گواهی SSL چیست؟

جلب اطمینان مشتری مهمترین چیز در هر کسب و کاری به خصوص در کسب وکارهای مجازی و اینترنتی است. هر شرکتی تنها زمان مشخصی، معمولا چند ثانیه، در اختیار دارد تا اعتماد مشتریان آنلاین خود را جلب کند، بنابراین حداکثر استفاده از این زمان بسیار بسیار مهم است.از طرفی امنیت داده های وب سایت و اطلاعات مشتریان برای مدیران وب سایت ها بسیار مهم است، ولی شاید آن ها ندانند چه راهکارهایی برای امنیت وب سایت هایشان وجود دارد.

راهکارهای متنوعی برای امنیت وب سایت وجود دارد، یکی از این راه ها، دریافت گواهینامه SSL است که به دلیل شناخته شدن در فضای اینترنت نقش مهمی را در موفقیت وب سایت ها ایفا می کند. گواهی SSL تأییدیه ای است بر اینکه تبادل اطلاعات میان وب سایت یا سرور شما و مرورگر کاربران و بازدیدکنندگان وب سایتتان امن و رمزگذاری شده است.

با دریافت گواهینامه SSL جهانی به مشتریان سایتتان تضمین می دهید که اطلاعاتی که در سایت شما وارد می کنند قابل استراق سمع و دسترس غیرمجاز نیست. گواهی SSL فضای کسب و کار یا تبادل اطلاعات آنلاین شما را حفاظت می کند و سبب می شود کاربران از امنیت سایت شما اطمینان خاطر داشته باشند.

 

مزایای گواهینامه های SSL چیست؟

- جلوگیری از بلک لیست شدن توسط گوگل

- بالاترین سطح امنیت برای اطلاعات و تراکنش های وب سایت

- افزایش اعتماد بازدیدکنندگان وب سایت

- رمزنگاری محرمانه و حساس بازدیدکنندگان سایت/کاربران

- پذیرش مطمئن و با آسایش خیال اطلاعات کاربران

- افزایش چشمگیر امتیاز بازدید سایت در موتور جستجوی گوگل Google Ranking

- مشاهده تضمین امنیت بر روی آدرس سایت

نویسنده: حسن عبیات
نویسنده
فارغ التحصیل رشته IT در مقطع کارشناسی هستم. علاقه زیادی به پژوهش در خصوص موضوعات مدیریتی، حوزه IT و تکنولوژی و همچنین بازاریابی داشته و اکنون در حال تحصیل در رشته بازاریابی هستم.تجربه 9 سال کار با زبان های برنامه نویسی و نرم افزارهای مختلف، تولید و ترجمه مقالات کارآفرینی را دارم و در حوزه استارتاپ ها فعالیت دارم. من از سال 96 مدیریت فنی شرکت شهردانا را برعهده دارم.